Vroegzomerse aanbieding: Koop twee producten en krijg 50% korting op het goedkoopste item. De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.
EINDIGT IN:

GROOT WOORD, GROTE IMPACT: DUURZAAMHEID

GROOT WOORD, GROTE IMPACT: DUURZAAMHEID

Ik had het Word-document met de tekst waar ik aan werkte open laten staan op mijn laptop en op de terugweg uit de keuken met mijn kopje thee, verwelkomde mijn 8-jarige dochter me met grote ogen en een nog grotere vraag:

"Mama, wat is soo-tan-si-bli-litee?".

"Wat?", Ik was verbaasd, maar keek toen naar het scherm en glimlachte.

“Aaaah, bedoel je duurzaamheid?”, Zei ik. “Hmm…, kom, ga zitten, ik zal het uitleggen”.

En zo begon mijn korte (zelf) lezing over duurzaamheid.

 Neem bijvoorbeeld de koptelefoon van mijn dochter. Voor hen winkelen was een makkie, omdat we minder compromissen sluiten als het om onze kinderen gaat. Maar de ironie is dat we juist vanwege hen moeten nadenken voordat we tegenwoordig iets kopen, omdat onze aankopen vandaag hun welzijn morgen zullen beïnvloeden.

De "wegwerpmaatschappij" is uit de hand gelopen: het is gemakkelijker - zoals helaas meestal wordt gedaan - om een nieuwe broodrooster, telefoon, wasmachine te kopen dan om de oude te laten repareren.

En als het op mode aankomt, is het verhaal verschrikkelijk.

Ik probeer altijd in mijn hoofd de opwinding te meten om elke herfst en elke vroege zomer een nieuw paar schoenen te kopen, tegen de opwinding van het herontdekken van de nog goede, versleten, comfortabele en geruststellende, goed gemaakte schoenen. van afgelopen jaar. En bijna elke keer wint de laatste van de eerste. Het is het comfort op lange termijn van de bewezen over de kortstondige opwinding van de roman.

Ik zeg niet dat er geen opwinding zou moeten zijn bij het kopen van nieuwe dingen. Dit is in ieder geval een onderdeel van het proces, en ik weet dat ik me schuldig maak aan het feit dat ik te veel dingen heb gekocht in een opwelling, of omdat ze goedkoop waren (vaak beide in prijs). en kwaliteit). En laten we eerlijk zijn: winkelen is pret!

Maar elke keer dat we schoenen kopen - of kleding - waarvan we weten dat ze wegwerpbaar zijn, dragen we bij aan een groot aantal problemen: sweatshops, armoede, vervuiling ...

Dus, in ieder geval met uw keuze aan zomerschoenen, zou dit dilemma gemakkelijk moeten kunnen worden aangepakt. 

Of, zoals ik mijn dochter vertel, die zojuist mijn groene Butterfly Sunies heeft opgehaald (die ik nu ook thuis draag) zodat ik haar met een echt voorbeeld kan laten zien wat dat grote woord echt betekent:

recyclebaar - we kunnen nieuwe dingen maken van versleten Sunies en de vervuiling en afval verminderen;

veganistisch - voor medeleven met het leven en harmonie met de natuur;

waterbestendig - praktisch en veelzijdig, utilitair (maar nog steeds mooi), waardoor de constante behoefte aan meer wordt verminderd;

ecologisch - het redden van de planeet voor u en de volgende generaties;

natuurlijk - het verminderen van plastic, wat betekent het verminderen van gezondheidsrisico's, vervuiling van het oceaanleven, vrijwel de meeste dingen die mis zijn met de snelle consumptie van vandaag!

 Het was zo gemakkelijk om duurzaamheid uit te leggen aan mijn 8-jarige.

 Nu, hoe zit het met jou, volwassenen? Luister je?

Het is letterlijk maar een stap om de reis te beginnen: een modieuze instap super duurzame Sunies!

met ❤️ 

het Sunies-team!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart

"